Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σήμερα Πέμπτη οι ευρωπαϊκές αγορές με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις διαπραγματεύσεις στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Καναδά να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού κοινού.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε 0,32% στις 385,36 μονάδες, ενώ ο EuroStoxx 50 υποχώρησε κατά 0,72% στις 3.431 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,53% στις 12.494 μονάδες, ο γαλλικός CAC κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,42%, στις 5.478 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,63% στις 7.515 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,28% στις 20.495 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX έκλεισε επίσης πτωτικά κατά 1,07% στις 9.466.

Σύμφωνα με το CNBC, ο μεγάλος χαμένος του πανευρωπαϊκού δείκτη είναι η ελβετική εταιρεία GAM μετά την μείωση κατά το ήμισυ της τιμής στόχου της μετοχής της από την Credit Suisse. H πτώση της μετοχής της GAM άγγιξε το 10%.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, η σουηδική εταιρεία προϊόντων ραδιοχειρουργικής Elekta, της οποίας η μετοχή σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είδε τα κέρδη της να σημειώνουν αναπάντεχη πτώση. Τα κέρδη του α’ τριμήνου έφθασαν τα 238 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες έναντι 281 εκατομμυρίων το προηγούμενο τρίμηνο. Η πτώση της μετοχής της αγγίζει το 6%.

Αρνητική είναι η κίνηση και της μετοχής της γαλλικής επενδυτικής εταιρείας Unibail-Rodamco-Westfield, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου. Η εταιρεία, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της Westfield Corporation, σημείωσε αύξηση κερδών, ωστόσο επλήγη από τη μείωση της τιμής στόχου από πλευράς Morgan Stanley, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρεί κατά 3%.

Στα μάκρο της ημέρας, επιδεινώθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη υπό τη σκιά της συνεχιζόμενης εμπορικής διένεξης με τις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Ειδικότερα, ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος υποχώρησε στις 111,6 μονάδες τον Αύγουστο από 112,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Η νέα εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξαν ΗΠΑ και Μεξικό δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη τον Καναδά, ωστόσο η Οτάβα έχει ήδη επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών. Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις, καθώς η συμφωνία για την ένταξη του Καναδά στη νέα εμπορική συμφωνία για ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα