Με απεργία διαρκείας απειλούν οι εργαζόμενοι της Postbank

Με μισθολογικά αιτήματα ετοιμάζονται να κατέβουν σε απεργία οι εργαζόμενοι της Postbank – του βραχίονα λιανικής της Deutsche Bank, όπως ανακοίνωσε η εργατική ένωση Verdi ενόψει γύρου διαπραγματεύσεων που ξεκινά τη Δευτέρα, μεταδίδει το Reuters.

«Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μπορεί να πάμε σε απεργίες διαρκείας», ανακοίνωσε ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από την πλευρά του εργατικού συνδικάτου, προσθέτοντας ότι το 97,7% των εργαζομένων που πήραν μέρος σε σχετική ψηφοφορία, τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων.

Η Postbank έχει ενσωματωθεί στη Deutsche Bank, μετά την αποτυχία της Νο1 τράπεζας της Γερμανίας να προχωρήσει στην πώλησή της. Το γεγονός αυτό ανησυχεί τους συνδικαλιστές ότι θα οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές μισθών.

Το συνδικάτο Verdi απαιτεί την επέκταση της εγγύησης για τις θέσεις εργασίας έως και το 2022, καθώς και την αύξηση κατά τουλάχιστον 5%  των μισθών των περίπου 18.000 εργαζομένων της  Postbank και άλλων σχετιζόμενων μονάδων.

Η Postbank μέχρι στιγμής έχει συμφωνήσει στην επεκταση των εγγυήσεων ως το 2019 και στε σταδιακές αυξήσεις ύψους 2,5%.

Τον περασμένο μήνα, οι συνομιλίες είχαν καταρρεύσει, ωστόσο η Verdi επανήλθε αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της Postbank δείχνει ότι θα παρουσιάσει ένα βελτιωμένο σχέδιο στις συνομιλίες της Δευτέρας. Η τελευταία πάντως αποφεύγει να επιβεβαιώσει αν έχει να παρουσιάσει κάποια νέα προσφορά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα