Με ανοδικές τάσεις ξεκινούν τον Νοέμβριο οι ευρωαγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve το βράδυ στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 396,40 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,9% στις 13.349,14 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,4% στις 5.522,88 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο επίσης 0,4% στις 7.523,97 μονάδες.

Το μεγάλο γεγονός της ημέρας πάντως είναι η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια, περιμένοντας τον Δεκέμβριο για την επόμενη αύξηση, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αναμένεται να ανακοινώσει την επιλογή του για τη θέση του προέδρου της Fed για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Την ίδια στιγμή, η τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη μονοπωλεί το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας έριξε το φορτηγάκι που οδηγούσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες σε πεζόδρομο στο Μανχάταν. Ο πρόεδρος Trump έκανε λόγο για “τρομοκρατική ενέργεια”, ενώ και ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε ότι “ήταν τρομοκρατική επίθεση με στόχο αθώους πολίτες”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα