Με ήπια πτώση έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έκλεισαν με ήπια πτώση σήμερα, καθώς στον ενεργειακό τομέα έχουν αναζωπυρωθεί οι ανησυχίες γύρω από τις τιμές στο πετρέλαιο, ενώ προβληματίζουν οι αποχωρήσεις υπουργών από τη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας.

Σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,2% κλείνοντας στις 388,5 μονάδες καταγράφοντας για δεύτερη ημέρα απώλειες. Ο γαλλικός CAC υποχώρησε 0,4% και έκλεισε στις 5.274,26 μονάδες, μετά την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης, François Bayrou από τη νέα κυβέρνηση της χώρας, καθώς και της υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Marielle de Sarnez.

O γερμανικός DAX τερμάτισε υποχωρώντας κατά 0,3% στις 12.774,26 μονάδες και ο βρετανικός FTSE100 είχε απώλειες 0,3% στις 7.447,79 μονάδες.

Παράλληλα, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 1.28% και ο πορτογαλικός PSI 20 είχε πτώση κατά 0,49%.

Την ίδια στιγμή οι πετρελαϊκές τιμές είναι στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, καθώς ανησυχούν ιδιαίτερα για το επίπεδο συμμόρφωσης των χωρών του OPEC αλλά και των χωρών εκτός OPEC, στη συμφωνία μείωσης της παραγωγής, καθώς προέκυψαν ενδείξεις ότι τόσο η Λιβύη όσο και η Νιγηρία – οι οποίες εξαιρούνται από τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής – είδαν την παραγωγή τους να ανακάμπτει.

Στις πετρελαϊκές εταιρείες η Statoil υποχώρησε 0,3%, η Tullow Oil έχασε 1,3% και η γαλλική Total είχε απώλειες της τάξεως του 0,4%. Παράλληλα, οι βρετανικές BP και Royal Dutch Shell τερμάτισαν στα ταμπλό με απώλειες 0,8% και 1,3% αντίστοιχα.

Στα επιχειρηματικά νέα η μετοχή της βρετανικής Provident «βυθίστηκε» κατά 18% μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε για τα κέρδη της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα