Μεϊμαράκης :”Εγώ παραιτούμαι, ας παραιτηθούν και οι άλλοι”

«Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ και ευχαρίστως θα την παρέδιδα. Είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο και μετά τις εκλογές και κανείς δεν ήθελε» ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα  του μεταβατικού προέδρου και θα πρέπει και ο κ. Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου δημιουργούσε περισσότερα μειονεκτήματα από όσα πλεονεκτήματα νόμιζαν ότι είχα.

Για αυτό ζήτησα από τον κύριο Πλακιωτάκη να ορίσει πότε θα συνέλθει η κοινοβουλευτική ομάδα για να συζητήσει τον προϋπολογισμό και τα ζητήματα αυτά. Διότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν έχει αρμοδιότητα με βάση το καταστατικό και τον κανονισμό για να συζητήσει τέτοια θέματα», υπογράμμισε.

«Θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, στην οποία θα είμαι υποψήφιος και πιστεύω ότι θα την κερδίσω» σημείωσε και συμέχισε:

«Καλώ από τώρα τον κ. Πλακιωτάκη να του παραδώσω την καρέκλα. Δεν είμαι γαντζωμένος στις καρέκλες. Αλλά θα παραιτηθεί και ο κύριος Τζιτζικώστας και θα παραιτηθούν και οι άλλοι δύο συνάδελφοι από τις Κοινοβουλευτικές τους θέσεις, από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι εννοώ.

Αν δεν παραιτηθούν, αυτό θα βαρύνει αυτούς και ο κόσμος θα μας κρίνει. Εγώ στον κόσμο απολογούμαι, τον κόσμο εμπιστεύομαι, από αυτόν ζητάω να με ψηφίσει και θέλω και παροτρύνω όλους τους συναδέλφους να μην υψώσουν τους τόνους. Όλοι είμαστε στο καράβι της Νέας Δημοκρατίας. Αντί να κάνουν σπέκουλα σε αυτά τα θέματα να χαμηλώσουν οι τόνοι και να καταλάβουν όλοι ότι όσο λιγότερο μιλάμε, τόσο καλύτερα. Και δεν χρειάζεται να με προκαλούν να μιλώ, γιατί εγώ θα μιλώ όποτε κρίνω».

 

 

Η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη μετά από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

“Παραιτούμαι αμέσως από ΚΕ της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ. Μειμαράκης και αναμένω και την παραίτηση του κ.Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Γεωργιάδης.

Κύκλοι Τζιτζικώστα: Δεν παραιτείται από περιφερειάρχης

Αντίδραση και από τον Απόστολο Τζιτζικώστα στις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τις οποίες ζητά τις παραιτήσεις των υπόλοιπων υποψηφίων.

«Δεν πρόκειται να παραιτηθεί από περιφερειάρχης», αναφέρουν κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, θεωρούν προσχηματικές τις δηλώσεις του και επιμένουν στην παραίτησή του, αποδίδοντάς του ευθύνες για το χθεσινό φιάσκο.

Επίσης οι συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα είπαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα