Μετασεισμός 5,3 Ρίχτερ  στη Ζάκυνθο

Νέα, «ισχυρή» αυτή τη φορά, σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 04:59 σήμερα στα ανοικτά της Ζακύνθου, η οποία δοκιμάστηκε την Παρασκευή από έναν σεισμό 6,4 βαθμών Ρίχτερ που προκάλεσε πάντως μόνο υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε σε μια περιοχή 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

«Πολύ καλό νέο», τονίζει ο Λέκκας

«Είναι ένα πολύ καλό νέο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας καθώς, όπως εξήγησε, εκτόνωσε πολύ μεγάλο ποσό ενέργειας.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα ψαλιδίζονται οι πιθανότητες να έχουμε ένα μεγαλύτερο σεισμό» πρόσθεσε ο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Λέκκας. «Υπολογίζαμε με βάση όλα τα διεθνή μοντέλα ότι ο πρώτος μεγάλος μετασεισμός θα ήταν της τάξης των 5,7-5,9 Ρίχτερ γιατί θα έπρεπε να είναι 10% μικρότερος από τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία δούλευε με μικρότερους μετασεισμούς» διευκρίνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Τρίτη όλα τα σχολεία της Ζακύνθου. Σημειώνεται ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, αφού από τους μέχρι στιγμής ελέγχους δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ζημιές.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα