Μετανάστης που έφτασε με αυτοσχέδια βάρκα στην Ισπανία ανάμεσα στους νικητές του χριστουγεννιάτικου λαχείου

Ένας άνδρας από τη Σενεγάλη, ο οποίος είχε καταφέρει να φθάσει στην Ισπανία με ένα αυτοσχέδιο πλεούμενο, κέρδισε το ποσό των 400.000 ευρώ στη χριστουγεννιάτικη λοταρία, στην Ανδαλουσία, όπου εργάζεται περιστασιακά σε θερμοκήπια, σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα.ispania-xristougenniatiko-laxeio

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω, θα σας έλεγα ότι δεν είχα ούτε πέντε ευρώ στην τσέπη», δήλωσε ενθουσιασμένος την Τρίτη ο 35χρονος και άνεργος Νγκάμε, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα La voz de Almeria, στην τουριστική και αγροτική πόλη Ροκέτας δε Μαρ.

Μια «βροχή» 140 εκατομμυρίων ευρώ έπεσε σε αυτή την πόλη των 92.000 κατοίκων της επαρχίας της Αλμερία: ο πρώτος λαχνός της χριστουγεννιάτικης λοταρίας αναμένεται να μοιραστεί μεταξύ πολλών νικητών που αγόρασαν το τυχερό λαχείο.

Ο Νγκάμε αφηγήθηκε ότι πριν από οκτώ χρόνια έφτασε στη νήσο της Τενερίφης, στο αρχιπέλαγος των Κανάριων Νήσων, με ένα σαπιοκάραβο, μαζί με τη σύζυγό του και κατόπιν μετέβησαν στην Αλμερία. «Επιβαίναμε 65 άνθρωποι στο πλοίο και χάρη στους Ισπανούς βρισκόμαστε εδώ, μας διέσωσαν ενώ είχαμε πέσει ήδη στο νερό» επεσήμανε.

Στην συνέχεια η ζωή του μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς εργαζόταν περιστασιακά στα θερμοκήπια, μέχρι που έμεινε χωρίς δουλειά. «Η Ροκέτας είναι γνωστή, όπως το Ελ Εχίντο ως η “τροφοθήκη” της Ευρώπης, καθώς εδώ καλλιεργείται το μεγαλύτερο μέρος των λαχανικών που καταναλώνονται από τους Ευρωπαίους» εξήγησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ένας αντιδήμαρχος, ο Χοσέ Χουάν Ροδρίγκεθ.

Το λαχείο ήταν «μια πραγματική ευλογία» για την πόλη είπε το στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης διότι «το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με την κρίση και έχει πλέον ανέλθει στο 30%».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα