Μετά την Lufthansa και η Latam «κόβει» τις πτήσεις προς Βενεζουέλα

gs gΜετά την Lufthansa, και η Latam, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει επ’ αόριστον τις πτήσεις προς την Βενεζουέλα.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Λατινικής Αμερικής, η Latam, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις από και προς τη Βενεζουέλα εξαιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης, όπως μεταδίδει το BBC.

Σε ανακοίνωσή της, η Latam τόνισε ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητες στο αεροδρόμιο του Καράκας «προσωρινά και για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα». Όπως τόνισε, η πτήση Σάο Πάολο-Καράκας θα τερματιστεί πρώτη μέσα σε λίγες μέρες, ενώ μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα σταματήσουν και οι άλλες διαδρομές από το Καράκας προς τη Λίμα και Σαντιάγο.

Η λατινοαμερικάνικη Latam είναι η τρίτη εταιρία που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση τους τελευταίους μήνες, καθώς η American Airlines ανακοίνωσε το Μάρτιο την ακύρωση της διαδρομής Καράκας-Νέα Υόρκη, μόλις τρεις μήνες αφότου την καθιέρωσε.

Η πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα έχει πληγεί ιδιαίτερα από τη μεγάλη πτώση στις τιμές παγκοσμίως, υποφέρει από εξαιρετικά υψηλό πληθωρισμό και μόνιμες ελλείψεις σε βασικά αγαθά.

Αρκετές αεροπορικές εταιρίες έχουν επισημάνει ότι οι έλεγχοι συναλλάγματος στη χώρα καθιστούν αδύνατο για εκείνες να μετατρέψουν τα κέρδη τους σε δολάρια και να στείλουν τα χρήματα στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα