Μετά την παραίτηση Τόσκα έρχεται ο ανασχηματισμός

Να κάνει πράξη όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο φαίνεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την απόδοση των πολιτικών ευθυνών, όσον αφορά την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Η χθεσινή παραίτηση του Αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη έλυσε σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, καθώς με αυτό τον τρόπο θα γίνει ολικό restart με σκοπό να επανέλθει στο προσκήνιο η οικονομία και η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για μια εύκολη πρόκληση με δεδομένο τόσο το βαρύ πολιτικό κλίμα και το σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση, αλλά – και κυρίως – την υψηλή συναισθηματική φόρτιση της κοινωνίας. Οι επιλογές όμως, όπως επισημαίνουν έμπειροι κυβερνητικοί παράγοντες, δεν είναι πλέον πολλές και ο χρόνος, όσο περνά, δεν αποτελεί σύμμαχο…

Όπως όλα δείχνουν, η προσπάθεια «επανεκκίνησης» θα γίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο και πριν την ΔΕΘ.

Η νέα σύνθεση κυβέρνησης θα περιλαµβάνει σύµφωνα µε πληροφορίες πολλά νέα πρόσωπα τα οποία µέχρι σήµερα δεν είχαν δοκιµαστεί.

Βέβαια κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις τελικές επιλογές σε επίπεδο προσώπων αφού το ζήτηµα του ανασχηµατισµού το χειρίζεται προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι εισηγήσεις που δέχεται από στενούς συνεργάτες του δεν είναι δεσµευτικές και γι΄ αυτό δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, μετά τον σαρωτικό ανασχηματισμό, πρόκειται να περάσει σε αντεπίθεση και να συγκρούεται μετωπικά µε το λεγόµενο παλιό πολιτικό σύστηµα.

Το Φθινόπωρο αναµένεται να είναι θερµό σε επίπεδο αντιπαράθεσης µε δεδοµένο ότι αρχίζει η ουσιαστική διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων δηµοσίου συµφέροντος.

Δεν αποκλείεται µάλιστα να υπάρξει κύµα παραποµπών και προφυλακίσεων για µεγάλες υποθέσεις που αναγκαστικά θα πυροδοτήσουν την πολιτική αντιπαράθεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα