Μεράλ Ακσενέρ: H Ελλάδα άπλωσε χέρι σε περισσότερα από 18 νησιά μας

Προκαλεί για ακόμη μια φορά η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ , η οποία απευθυνόμενη στο ακροατήριό της είπε ότι «η Ελλάδα άπλωσε χέρι σε περισσότερα από 18 νησιά»

“Η Ελλάδα άπλωσε χέρι σε περισσότερα από 18 νησιά . Ο υπουργός Εξωτερικών βγήκε και είπε ότι υπάρχει κατάληψη αλλά αυτή δεν έγινε κατά τη διάρκεια της δική μας κυβέρνησης”  δήλωσε η Ακσενέρ.

Η Μεράλ Ακσενέρ είναι ηγέτης ενός νέου εθνικιστικού πολιτικού σχηματισμού με το όνομα “καλό κόμμα”, αλλά προέρχεται από τους κόλπους των Γκρίζων Λύκων. Θεωρείται ως η μοναδική που καταφέρνει να απειλεί ευθέως την παντοδυναμία του Ερντογάν και δεν είναι τυχαίο πως την αποκαλούν “σιδηρά κυρία” της Τουρκίας.

Πριν δύο βδομάδες, μέσω μιας «εμπρηστικής» ανάρτησής της στο Twitter, η Τουρκάλα πολιτικός, καλούσε σε εισβολή της Τουρκίας σε ορισμένα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα της, συνιστούν «χαμένες πατρίδες». «Οι Έλληνες εισέβαλαν στα νησιά που είναι γνωστό ότι ανήκουν στην Τουρκία. Αυτά συνιστούν πατρίδες που έχουν δεχθεί εισβολή. Ό,τι είναι απαραίτητο, πρέπει να γίνει», είχε γράψει η Ακσενέρ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα