Μεξικό: Στους 14 αυξήθηκαν οι νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου

Ο απολογισμός του δυστυχήματος στο οποίο ενεπλάκη ελικόπτερο που μετέφερε κυβερνητικά στελέχη την Παρασκευή στην Οαχάκα, στο νότιο Μεξικό, λίγες ώρες έπειτα από έναν ισχυρό σεισμό, αυξήθηκε στους 14 νεκρούς, γνωστοποίησαν οι αρχές την Κυριακή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς ο μεξικανός υπουργός Εσωτερικών και άλλοι αξιωματούχοι επιθεωρούσαν την περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού 7,2 βαθμών που είχε σημειωθεί ώρες νωρίτερα.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου έχασε τον έλεγχο κατά την προσγείωση και έπεσε πάνω σε κατοίκους που πέρναγαν έξω τη νύχτα λόγω του φόβου ότι θα σημειωνόταν νέος σεισμός.

Ανάμεσα στους 14 νεκρούς -όλοι τους βρίσκονταν στο έδαφος- ήταν τρία παιδιά, ανάμεσά τους ένα βρέφος έξι μηνών. Άλλοι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν μεταξύ άλλων ο Αλφόνσο Ναβαρέτε, ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού, και ο Αλεχάντρο Μουράτ, ο κυβερνήτης της Πολιτείας. Και οι δύο βγήκαν σώοι.

Ο υπουργός Άμυνας Σαλβαδόρ Σιενφουέγος μετέβη την Κυριακή στην πόλη Σαντιάγο Χαμιλτεπέκ, τον τόπο της τραγωδίας, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για αυτό που έγινε», δήλωσε.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της μεξικανικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, όπου ο ήχος του συναγερμού έβγαλε στον δρόμο χιλιάδες κατοίκους, καθώς το τραύμα που άφησαν πίσω τους οι δύο σεισμοί του Σεπτεμβρίου δεν έχει επουλωθεί ακόμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα