Μεξικό και Καναδάς δεν τρομάζουν από τις απειλές Τραμπ για την NAFTA

Ότι η επαναμβανόμενη απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει τη Βορειοατλαντική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA), συνιστά απλώς μια διαπραγματευτική τακτική που στοχεύει στην εκλογική βάση του και δεν θα πρέπει να αιφνιδιάζει, ούτε να τρομάζει, τους Μεξικανούς, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Λουίς Βιδεγκαράι.

Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ο Βιδεγκαράι είπε επίσης ότι το θέμα του τείχους που θέλει να χτίσει ο Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ένας Καναδός αξιωματούχος σχολίασε ότι ο Καναδάς δεν θα πρέπει να αποθαρρύνεται από την απειλή του Τραμπ για τη NAFTA, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν αναμενόμενα τα “δράματα” κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που επικεντρώνονται στην επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης αυτής.
“Αυτό ήταν ανέκαθεν ένα χαρτί που ξέραμε ότι θα το έπαιζε πιθανότατα ο πρόεδρος… Δεν πρόκειται να μας κλονίσει καθόλου από τη θέση μας” είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, δεδομένου του πόσο ευαίσθητο είναι το θέμα.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις για τη NAFTA την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα