Μελβούρνη: Πτώση δικινητήριου αεροσκάφους σε εμπορικό κέντρο

Πέντε άτομα νεκρά, είναι ο τραγικός απολογισμός , όταν ένα μικρό δικηνητήριο αεροπλάνο συνετρίβη στην οροφή ενός εμπορικού κέντρου στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το αεροσκάφος, είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο έξω από την πόλη.

Τη τραγική στιγμή της συντριβής του μικρού δικινητήριου αεροσκάφους το πρωί της Τρίτης πάνω σε εμπορικό κέντρο στη Μελβούρνη κατέγραψε  κάμερα διερχόμενου αυτοκινήτου.

 

 

Το δικινητήριο ελικοστροβιλοκίνητο αεροσκάφος μάρκας Beechcraft King Air υπέστη μηχανική βλάβη και συνετρίβη στο κτήριο κοντά στο τέλος του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Έσεντον, είπε ο αστυνομικός υποδιοικητής της πολιτείας Βικτόρια, Στίβεν Λέιν, σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη.

Μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Australian Associated Press ότι το αεροπλάνο εξερράγη κατά τη σύγκρουση. Σύμφωνα με Αυστραλούς αξιωματούχους οι τέσσερις επιβάτες πραγματοποιούσαν ταξίδι για γκολφ με προορισμό την περιοχή Κινκ Άιλαντ.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ο 70χρονος Γκρεγκ Ρέινονλτς Ντε Χέιβεν ο οποίος, σύμφωνα με την αδερφή του, «πραγματοποιούσε ένα ταξίδι ζωής στην Αυστραλία.

Υπήρχαν πέντε άτομα στο αεροσκάφος και φαίνεται ότι δεν επέζησε κανένα της συντριβής», είπε ο Λέιν.

Η συντριβή έγινε κατά τις 9:00 π.μ. τοπικής ώρας, περίπου μία ώρα πριν το άνοιγμα του εμπορικού κέντρου, και δεν υπήρξαν άλλα θύματα εκτός από τους επιβαίνοντες, είπε.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για τις ταυτότητες των θυμάτων.

Το αεροπλάνο είχε προορισμό το νησί Κινγκ στα στενά Μπας, μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της νότιας νησιώτικης χώρας της Τασμανίας.

Το τμήμα ασφάλειας μετακινήσεων της Αυστραλίας θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα