Μειώνεται η παρουσία του ΙΚ στη ανατολική Μοσούλη

mosul1Με νεότερο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο διευκρινίζει ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ έκανε λόγο για απελευθέρωση του “ενός τρίτου της ανατολικής Μοσούλης” και όχι για τη “μισή” περιοχή, όπως μετέδωσε εκ παραδρομής.

Ως εκ τούτου, το τηλεγράφημα που μεταδόθηκε με τον τίτλο “Ιράκ: Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εκδιώχθηκαν από μεγάλο μέρος της ανατολικής Μοσούλης” διορθώνεται στη δεύτερη παράγραφο, ως εξής:

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει πάνω από το ένα τρίτο της ανατολικής Μοσούλης, τέσσερις εβδομάδες αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του ΙΚ από την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα ένας Ιρακινός αξιωματούχος.

“Πάνω από το ένα τρίτο (της ανατολικής Μοσούλης) έχει απελευθερωθεί”, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου. Η πόλη έχει σχεδόν περικυκλωθεί από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια.

Οι ειδικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (CTS) του Ιράκ ήταν οι πρώτες που μπήκαν στη Μοσούλη από το ανατολικό Μέτωπο και έχουν εκδιώξει τους τζιχαντιστές από πολλές συνοικίες, μολονότι συναντούν ισχυρή αντίσταση.

Στο νότιο μέτωπο, οι ιρακινές δυνάμεις πλησιάζουν στο αεροδρόμιο της Μοσούλης.

Εκτός από τη Μοσούλη, το ΙΚ ελέγχει ακόμη το Ταλ Άφαρ, στο δυτικό Ιράκ, καθώς και κάποιες κοινότητες στη σουνιτική επαρχία Αλ Άνμπαρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα