Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη – Άλμα 5% για Kingfisher

Με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Τετάρτη με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική και τη συρρίκνωση του ισολογισμού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε πτωτικά 0,11% στις 381,71 μονάδες.

Ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,05% στις 7.271 μονάδες, ο DAX κινήθηκε ανοδικά 0,06% στις 12.569 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 5.241 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινήθηκε πτωτικά 0,83% στις 10.292 μονάδες και ο FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,31% στις 22.355 μονάδες.

Ο κλαδικός δείκτης τηλεπικοινωνιών ενισχύθηκε κατά 0,1% με την Deutsche Telekom να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο (1%) μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Kepler Cheuvreux. Στις επιμέρους μετοχές, η Kingfisher κατέγραψε ράλι 5% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου.

Η γερμανική ThyssenKrupp κατέγραψε άνοδο πάνω από 2% μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά σε συγχώνευση με την ινδική Tata Steel.

Νωρίτερα, στην Ασία οι δείκτες σημείωσαν οριακές μεταβολής εντός της περιοχής του 0,5% έναντι του χθεσινού κλεισίματος.

Στις ΗΠΑ, η απόφαση της Federal Reserve αναμένεται στις 9 μμ (ώρα Ελλάδος), με τους αναλυτές να αναμένουν διατήρηση των επιτοκίων, ενώ πολλοί εξ αυτών περιμένουν ότι η Fed θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για τον περιορισμό του ισολογισμού της ύψους 4,5 τρισ. δολ.

Στο μεταξύ, χθες ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα αναφέροντας ότι μπορεί να αναγκαστεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά το απομονωμένο κράτος, εκτός κι αν η Πιόνγιανγκ υπαναχωρήσει και σταματήσει τις πυρηνικές απειλές που εκτοξεύει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα