Μεικτή εικόνα στην Ασία – Κλειστές αγορές σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, μετά από μια υποτονική συνεδρίαση χθες, καθώς οι μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη έμειναν κλειστές λόγω αργιών.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei χωρίς αξιόλογη μεταβολή έκλεισε με οριακή πτώση 0,02%. Στην Αυστραλία ο ASX 200 αντέστρεψε τις προηγούμενες απώλειες και έκλεισε με άνοδο 0,9%στις 5.717,9 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε πτώση 0,39% στις 2.343,68 μονάδες, υποχωρώντας από τα υψηλά σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι αγορές στην Κίνα παραμένουν κλειστές για δεύτερη ημέρα σήμερα, ενώ αργία έχει σήμερα και το Χονγκ Κονγκ.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία υποχώρησαν κατά 1,4% τον Απρίλιο, έναντι πρόβλεψης για πτώση κατά 0,7%. Οι λιανικές πωλήσεις Απριλίου αυξήθηκαν κατά 3,2% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 2,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου δεν είχε αξιόλογες μεταβολές και κινήθηκε στο επίπεδο των 97,707 έναντι μιας ομάδας έξι νομισμάτων.

Η στερλίνα κινήθηκε στο 1,2804 έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ σημείωσε πτώση στο 1,1119 έναντι του δολαρίου μετά την ομιλία Ντράγκι στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου πάγωσε τις προσδοκίες της Αθήνας για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα QE. Παράλληλα, όπως είπε, υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, ωστόσο παραμένει αναγκαία μια γενναία δόση νομισματικής στήριξης της οικονομίας της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα