Μεικτή εικόνα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αποστασιοποιήθηκαν από τα κέρδη στη Wall Street, με την απόδοση στα αμερικανικά 10ετή να επιμένει πάνω από το 3% και καθώς το ενδιαφέρον παραμένει στις σκληρές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας.

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,53% ή 121,14 μονάδες και έκλεισε στις 22.838,37 μονάδες.

Ο διευρυμένος Topix με άνοδο 0,4%. Τις καλύτερες επιδόσεις εμφάνισαν οι κλάδοι του πετρελαίου και του σιδήρου.

Στη Νότια Κορέα, ο Kosp με απώλειες 0,46% στις 2.448,45 μονάδες. Ο δεικτοβαρής τίτλος Samsung Electronics υποχώρησε 0,4%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,37%. Ο κολοσσός της τεχνολογίας Tencent Holdings Ltd. ξεχωρίζει σήμερα με άλμα σχεδόν 5%, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να κερδίζει 7% μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου. Η Tencent ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν 61% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των ισχυρών επιδόσεων στον κλάδο των παιχνιδιών κινητής και πληρωμών κινητής.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai χάνει 0,54%, ενώ ο δείκτης Shenzhen υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με απώλειες 0,21%, με τον τραπεζικό δείκτη να χάνει 0,56%.

Στις ΗΠΑ οι δείκτες έκλεισαν με άνοδο ενώ ο δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης Russell είχε άνοδο 1% και έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ.

Στο μεταξύ, ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ξεκίνησε στην Ουάσινγκτον, με τους αναλυτές να εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα βρεθεί κοινό έδαφος. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα να μειωθεί κατά $200 δισ. έως το 2020, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Το 2017, η Κίνα εμφάνιζε πλεόνασμα $275 δισ. με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε πως μένει να δούμε αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η σχεδιαζόμενη συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Νωρίτερα η Πιόνγιανγκ είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις για τη συνάντηση στις 12 Ιουνίου, αν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα