Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τερμάτισαν σήμερα Δευτέρα 31/07, με μικτά πρόσημα και τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,13%, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να γνωρίζουν τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας, στον απόηχο του σκανδάλου καρτέλ που κλονίζει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες – Volkswagen, Audi, Porsche, BMW και Daimler  – σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του  Der Spiegel. Την Τετάρτη, συναντώνται στη Γερμανία, βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας, προκειμένου να συζητήσουν λύσεις για τη βελτίωση της εικόνας του κλάδου, αλλά και του τρόπου λειτουργίας του. Η μετοχή της Volkswagen υποχώρησε κατά 1,4%, της BMW κατά 0,6% και της Daimler κατά 1,2%.

“Κερδισμένες” ήταν σήμερα οι μετοχές από τον κλάδο Πρώτων Υλών, ενώ υψηλότερα κινήθηκαν και οι τράπεζες. Η μετοχή της HSBC κατέγραψε κέρδη περί του 2%, μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Στα ταμπλό των ευρωαγορών, συγκεκριμένα, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,10%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,73% και ο γερμανικός DAX έχασε 0,37%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,26%, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 0,32% και ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύθηκε κατά 0,32%.

Το επιφυλακτικό κλίμα αποδίδεται εν μέρει στις γεωπολιτικές ανησυχίες που αναζωπυρώθηκαν μετά από την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα την περασμένη Παρασκευή.

Στο επίκεντρο, άλλωστε, βρίσκεται και το Brexit, με τον εκπρόσωπο της Τερέζα Μέι να δηλώνει πως η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τερματιστεί τον Μάρτιο του 2019 όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ε.Ε..

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα