Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου

Γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, με περισσότερους από 250 αστυνομικούς από όλες τις υπηρεσίες συμμετέχουν στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών για τον εντοπισμό του άγνωστου που πυροβολούσε άσκοπα χτες το βράδυ, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από αδέσποτη σφαίρα 11χρονος μαθητής, στο 6ο δημοτικό σχολείο.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει έρευνες σε πέντε σπίτια και δεκάδες προσαγωγές ατόμων, τα οποία εξετάζονται για την περίπτωση που γνωρίζουν κάτι για γλέντι ή άλλη εκδήλωση, κατά την οποία “έπεσαν” πυροβολισμοί την επίμαχη ώρα, οπότε και δέχτηκε την αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ο μικρός μαθητής.

Οι έρευνες των αστυνομικών, με βάση τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής, εστιάζονται στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά και στον οποίο έχουν μπει οι αστυνομικές δυνάμεις και περνούν από “ψιλό κόσκινο” ολόκληρο τον χώρο, σπιθαμή προς σπιθαμή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Αστυνομίας, καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να ολοκληρωθεί με θετική έκβαση η έρευνα πριν τη δύση του ηλίου, καθώς απαγορεύονται από το νόμο παρόμοιες έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτός ειδικών περιπτώσεων.

Για το λόγο αυτό υπάρχει πραγματικός αποκλεισμός στην περιοχή από δυνάμεις τάξης και ασφάλειας, τις Ειδικές Δυνάμεις, ομάδες ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και από την αστυνομία της Δυτικής Αττικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς πολλά σπίτια είναι κλειστά και κλειδωμένα, αφού όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν άρον άρον, όταν είδαν πως αρχίζει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως οι μέχρι τώρα έρευνες οδηγούν σε συγκεκριμένο χώρο μέσα στον οικισμό, όπου πιθανολογείται ότι έχουν πέσει οι πυροβολισμοί.

Παράλληλα οι αστυνομικοί ερευνούν γενικότερα για όπλα, ναρκωτικά και άλλα στοιχεία παράνομων δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Σε ότι αφορά τους κάλυκες που βρέθηκαν νωρίτερα σε οικόπεδο, εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι από πρόσφατους πυροβολισμούς ή παλαιότερους και αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το τραγικό συμβάν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα