Μεγάλη ελληνοαραβική επένδυση στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

Από τον αραβικό κόσμο, έρχεται στη χώρα μας μια μεγάλη επένδυση, από αυτές που αποζητά η ελληνική οικονομία. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η πρώτη ελληνοαραβική σύμπραξη σε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης είναι γεγονός στη χώρα μας με την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ναυτικής ακαδημίας, από την οποία θα αποφοιτούν ανώτερα στελέχη του εμπορικού ναυτικού.

Η ίδρυση της  Arab  Marine  Academy προέρχεται από τη σύμπραξη του City Unity και του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου και ανακοινώθηκε επίσημα σε δεξίωση που έγινε στο πλοίο AIDA, με το οποίο θα γίνονται και εκπαιδευτικά ταξίδια. Όπως είπε ο πρόεδρος του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου, Χάρης Γερονικόλας, η ακαδημία θα προσφέρει πανεπιστημιακά και πολυτεχνικά προγράμματα για εμποροπλοιάρχους, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους κ.λπ., ενώ οι Άραβες θα επενδύσουν και σε σύγχρονους προσομοιωτές και εξοπλισμό. “Η ναυτική ακαδημία θα υποστηριχθεί από το μοναδικό εκπαιδευτικό πλοίο που υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, το AIDA, πάνω στο οποίο θα γίνεται και η πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών”.

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου, Rashad Mabger, “θα παρέχεται υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, ενώ αυτή η σύμπραξη βοηθάει τις ελληνοαραβικές σχέσεις”. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η προσέλκυση φοιτητών και από το εξωτερικό καθώς “θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο που θα βάζει όλους τους αποφοίτους σε πλοία για πρακτική εξάσκηση κατ’ αρχήν και εργασία αργότερα”, κατέληξε ο κ. Γερονικόλας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα