Μεγάλες απώλειες για τις ασιατικές αγορές

Η όξυνση της εμπορικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα τρέπει τους επενδυτές σε φυγή από το ρίσκο και τους οδηγεί σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Η δεύτερη συνεδρίαση του Αυγούστου βρήκε τα ταμπλό των ασιατικών χρηματιστηρίων να βυθίζονται στο κόκκινο, ενώ υπό πίεση αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες ώρες και οι ευρωπαϊκές μετοχές.

Οι ρευστοποιήσεις ήταν εντονότερες στις κινεζικές αγορές μετοχών, μετά και την επιβεβαίωση από το Λευκό Οίκο ότι πλέον εξετάζεται η επιβολή δασμών 25% και όχι 10% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων. Η αμερικανική πλευρά κατηγορεί το Πεκίνο για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και του ζητεί να προβεί άμεσα σε μέτρα δραστικού περιορισμού του πλεονάσματός του. Εκείνο διαμηνύει ότι θα απαντήσει με το ίδιο νόμισμα.

Στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης ο Σύνθετος Δείκτης σημείωσε πτώση 2,4%, ενώ και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 2,14%. Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 τερμάτισε με πτώση 1%. Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των ιαπωνικών ομολόγων απογειώθηκαν σε υψηλά 18 μηνών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα