“Μαύρος καπνός” βγήκε από το EWG-Σε πολιτικό επίπεδο η λύση για τον Τσίπρα

Brussels group_b2Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group,επιβεβαιώνοντας έτσι το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές κυρίως στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Όλα πλέον τα ανοιχτά ζητήματα,παραπέμπονται στο Eurogroup της Δευτέρας, που θα κληθεί να αποφασίσει για την εκταμίευση ή μη της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Νωρίτερα,ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αδιέξοδη κατάσταση που διαμορφώνεται, είχε μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών  με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ,τοποθετώντας κατά αυτόν τον τρόπο τα ζητήματα  της διαπραγμάτευσης σε πολιτικό επίπεδο.

Βασικό σημείο διαφωνίας αποτελεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, για το οποίο παραμένει το χάσμα μεταξύ των προτάσεων της Αθήνας και των θεσμών.Ο αγώνας δρόμου,πάντως, θα συνεχιστεί μέχρι και το τελευταίο λεπτό της έναρξης του Eurogroup, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και νέο EuroWorking Group στο ενδιάμεσο διάστημα.

Ωστόσο,σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες είναι αυτό που λέει ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση έως το Eurogroup, η Αθήνα θα ζητήσει να μεταφερθεί το θέμα των «κόκκινων» δανείων στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

Την ίδια στιγμή,από τη μεριά τους οι πιστωτές πιέζουν να ολοκληρωθούν έως την Τετάρτη όλα τα ζητήματα που αφορούν τα προαπαιτούμενα , συνδέοντας την ψήφιση των μέτρων τόσο με την υποδόση, όσο και με τα 10 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα