Μαχμούτ Αμπάς: Η Ειρήνη Στη Μέση Ανατολή Είναι Πιο Κοντά Μετά Τη Δέσμευση Τραμπ

O Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του σχετικά με το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ φέτος και επισήμανε ότι η δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα αυτό θα βοηθούσε στο να συναφθεί «η συμφωνία του αιώνα» στην περιοχή.

Ο Μαχμούτ Αμπάς ευχαρίστησε τον Τραμπ που τον υποδέχθηκε σε ένα τετ α τετ στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Εάν αυτό αποτελεί απόδειξη για κάτι επιβεβαιώνει τη σοβαρότητά σας, κύριε Πρόεδρε, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία του αιώνα στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς ή εντός των προσεχών μηνών, Θεού Θέλοντος» υπογράμμισε ο Αμπάς.

Ο Αμερικανός ηγέτης επισήμανε από την πλευρά του ότι η ομάδα των συμβούλων του εργάζεται πολύ σκληρά για το θέμα αυτό, όπως και το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη.

«Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ, πολύ καλή πιθανότητα και σίγουρα θα αφοσιωθώ (σε αυτό) με την καρδιά και την ψυχή μου προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία» σημείωσε ο μεγιστάνας.

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι, δεν έχουμε πολύ χρόνο και θα δούμε τί μπορούμε να κάνουμε. Δεν θα δώσουμε υποσχέσεις, προφανώς» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μαχμούτ Αμπάς σημείωσε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν συναντηθεί με την ομάδα Τραμπ περισσότερες από 20 φορές αφότου ο Αμερικανός ηγέτης ανέλαβε επίσημα καθήκοντα τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα