Μασσαλία: Οι Αρχές εξάρθρωσαν μικρή νεοναζιστική οργάνωση

590_a03f416832bc560cc2c0e472504be3c7Τρία πρόσωπα που ανήκουν σε μια μικρή νεοναζιστική οργάνωση προσήχθησαν ενώπιον της δικαιοσύνης στη Μασσαλία, στο πλαίσιο μιας έρευνας η οποία είχε αποτέλεσμα να κατασχεθεί σημαντική ποσότητα όπλων, γνωστοποίησαν το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας και μια δικαστική πηγή.

Την Τετάρτη συνελήφθησαν 11 πρόσωπα σε οκτώ νομούς της Γαλλίας στο πλαίσιο της έρευνας που παραμένει σε εξέλιξη, τα οποία κατηγορούνται για «σύσταση και συμμορία», «οπλοκατοχή» και «συμμετοχή σε οργάνωση μάχης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Μασσαλίας, τα πρόσωπα αυτά «δήλωναν ανοικτά» ότι ανήκουν «στην άκρα δεξιά», τάσσονταν υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής και περιστρέφονταν γύρω από έναν «πολιτιστικό σύλλογο ο οποίος διοργάνωνε συναυλίες γαλλικών και ξένων συγκροτημάτων» ακροδεξιού πολιτικού προσανατολισμού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν «11 τουφέκια, 2 πιστόλια, 28 μαχαίρια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, διάφορα ναζιστικά λάβαρα και αντικείμενα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Το αδίκημα της «συμμετοχής σε οργάνωση μάχης», όπως ορίζονται στη Γαλλία παράνομες ομάδες που διαθέτουν ιεραρχική οργάνωση και οπλισμό, επισύρει ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα