Μαρτυρίες για αναίτια προφυλάκιση για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη

Την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις – πορείες  για τα  εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς.

Στην Αθήνα μετά τη πορεία εκτυλίχθηκαν σφοδρές συγκρούσεις στα Εξάρχεια, με πολλές μαρτυρίες να αναφέρουν πως οι κατασταλτικές δυνάμεις ήταν ιδιαίτερα προκλητικές.

Η αστυνομία προχώρησε σε 8 συλλήψεις για κατηγορίες που αφορούν έκρηξη, εμπρησμό, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Σήμερα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι 2 από τους 8 κατηγορουμένους για τις συγκρούσεις που έγιναν στα Εξάρχεια, παρόλο που τα 2 άτομα αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στα γεγονότα.

Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες για το ένα άτομο που προφυλακίστηκε που υποστηρίζουν ότι δεν συμμετείχε στα γεγονότα και συνελήφθη στην οδό  Αρμένη Βραΐλα κοντά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας από αστυνομικούς, οι οποίοι χωρίς να του βρουν κάτι στη τσάντα που έψαχναν τον προσήγαγαν.

Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές στο Athens Indymedia, υπάρχουν βίντεο που αποδεικνύουν την αθωότητα του ατόμου που προφυλακίστηκε, ενώ για οποιοδήποτε πρόσθετο υλικό που μπορεί να υπάρχει ζητούν να δοθεί ώστε να αθωωθεί.

Τέλος, οι υπόλοιποι 6 συλληφθέντες -ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι- αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης σε αστυνομικό Τμήμα, ενώ σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκε και εγγυοδοσία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα