Μαροκινός μετανάστης ετοίμαζε επίθεση στη ρωσική πρεσβεία της Γερμανίας

Η γερμανική αστυνομία, προχώρησε την Τρίτη στη σύλληψη ενός Μαροκινού μετανάστη, ο οποίος ετοιμαζόταν να επιτεθεί στη ρωσική πρεσβεία.

Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός εισαγγελέας, ο ύποπτος είχε σχεδιάσει να διαφύγει της προσοχής των αστυνομικών δυνάμεων κινούμενος ανάμεσα σε διαδηλωτές που θα βρίσκονταν έξω από τη ρωσική πρεσβεία.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του υπόπτου. Πρόκειται για τον 24χρονο Mohammed B.H, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο και ομολόγησε τα σχέδιά του. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ύποπτος θα πραγματοποιούσε επίθεση στη ρωσική πρεσβεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας της Δρέσδης.

Η σύλληψη έγινε στο άσυλο προσφύγων του Μπόρσντορφ, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε. Όπως ειπώθηκε, ο Μαροκινός επικαλέστηκε λόγους εκδίκησης για τη στήριξη που παρέχει η Ρωσία στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Mohammed B.H ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές, καθώς τον Φεβρουάριο είχε εισβάλει σε εκπαιδευτήριο στο Μπόρσντορφ και άρχισε να φωνάζει ότι έχει βόμβα στο σακίδιό του και ότι θα την ενεργοποιήσει. Το κτίριο είχε εκκενωθεί, αλλά στο τέλος διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός. Ωστόσο τότε δεν είχε διευκρινιστεί η ταυτότητα του δράστη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα