Μαριέττα Γιαννάκου: Το Σκοπιανό έπρεπε να έχει λυθεί από το 1992

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7στους 88,6 η πρώην υπουργός  της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου.

Συγκεκριμένα, είπε: “είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να αναβάλλουμε γενικά και θεωρώ ότι έπρεπε να είχαμε λύσει το Μακεδονικό από το 1992”.

Σχολιάζοντας τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε πως “ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει τις επαφές του στο εξωτερικό, παρακολουθώντας, παράλληλα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς” και έτσι, όπως πρόσθεσε, “άρχισε να αντιμετωπίζει την κυβέρνηση και το πώς χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με καχυποψία”.

Η  κ Γιαννάκου πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας “έπρεπε κατ’ ιδίαν να δει τις ηγεσίες, ή ο υπουργός εξωτερικών να το κάνει, όπως έκανε τότε η Ντόρα Μπακογιάννη, για να προετοιμαστεί το έδαφος. Αυτό δεν έγινε και αυτό δημιούργησε μεγάλη καχυποψία, ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση”.

Τέλος, η Μαριέττα Γιαννάκου επεσήμανε ότι το να έρθει η κυβέρνηση με μια λύση για το όνομα των Σκοπίων στη Βουλή και να αναζητήσει μια πλειοψηφία από τα άλλα κόμματα, χωρίς να έχει την ψήφο του Πάνου Καμμένου και του κόμματός του, μπορεί μεν να οδηγήσει σε υπερψήφιση μίας συμφωνίας με την FYROM , αλλά θα σημαίνει ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Κατηγόρησε δε τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως “παίζει” με το θέμα, με τον πρωθυπουργό – όπως είπε – να αδυνατεί να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα