Μαριάς προς Μοσκοβισί: Τουλάχιστον 130 Έλληνες μεγαλοσχήμονες βρίσκονται στα Paradise Papers

Παρέμβαση για τα περίφημα Paradise Papers και την αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής έκανε ο πρόεδρος του κόμματος “ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ”, ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Ο κ. Μαριάς, στην τοποθέτησή του, υποστήριξε: “Το φορολογικό dumping και ο επιθετικός φορολογικός σχεδιασμός είναι καθημερινό φαινόμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ολλανδία του Ντάισελμπλουμ, το Λουξεμβούργο του Γιούνκερ και η Μάλτα είναι χώρες που παρέχουν κίνητρα φοροαποφυγής στις διάφορες πολυεθνικές. Οι αποκαλύψεις των LuxLeaks, των Panama Papers, των Paradise Papers απλά αποδεικνύουν δημόσια αυτό που είναι ευρέως γνωστό. Ότι οι πλούσιοι φοροδιαφεύγουν και τα γνωστά υποζύγια, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι, πληρώνουν φόρους”.

Επισήμανε, επίσης, ότι “η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι στην ημερήσια διάταξη, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και παγκοσμίως. Οι πολυεθνικές, οι ολιγάρχες και οι διάφοροι μεγαλοσχήμονες, αξιοποιώντας την ισχύουσα νομοθεσία και τα νομοθετικά κενά, μεταφέρουν κάθε χρόνο τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους, γλιτώνοντας δισεκατομμύρια φόρων”.

Απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο επίτροπο, Π. Μοσκοβισί, ο κ. Μαριάς σημείωσε: “Κύριε Μοσκοβισί, προκαλούν αγανάκτηση στον ελληνικό λαό οι αποκαλύψεις ότι τουλάχιστον 130 Έλληνες μεγαλοσχήμονες βρίσκονται στα Paradise Papers, ενώ η τρόικα και οι δανειστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό. Πρέπει, επιτέλους, οι πολυεθνικές να φορολογούνται στις χώρες όπου βγάζουν τα κέρδη τους”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα