Μαξίμου: Τα περί μπλόκου του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας

Κυβερνητικοί κύκλοι, σχολίαζαν  ότι «Τα περί προσυμφώνου  Τσακαλώτου – θεσμών και τα περί “μπλόκου” του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας»με αφορμή τις πληροφορίες ότι  το Μαξίμου παρενέβη μπλοκάροντας τη συμφωνία Τσακαλώτου, με στόχο να κερδίσει «κάτι παραπάνω» στα εργασιακά με παρασκηνιακές επαφές σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Το βέβαιο είναι ότι το EuroWorking Group ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χωρίς να ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα «θολώνοντας», για ακόμα μια φορά, την εικόνα αισιοδοξίας για κλείσιμο της συμφωνίας που παρουσίαζε η κυβέρνηση λίγες ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία επικαλείται κοινοτικές πηγές, οι Ευρωπαίοι προειδοποίησαν ότι, αν χαθούν και οι επόμενες μέρες χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και καθυστερήσει περαιτέρω η επιστροφή των κλιμακίων στην Ελλάδα, τότε θα χαθεί η ευκαιρία να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στη Μάλτα, κάτι για το οποίο εκτιμούν ήδη ότι οι πιθανότητες μειώνονται.

Ενδεικτικό της δυσπιστίας Αθήνας – θεσμών είναι οι δήλωση των αξιωματούχων του Ταμείου που διεμήνυαν στην «Καθημερινή» ότι δεν θα είναι εφικτό να επιστρέψουν στην Αθήνα αν η συμφωνία δεν είναι μία ανάσα πριν από την ολοκλήρωση.

H επιστροφή των επικεφαλής στην Αθήνα πρέπει να γίνει το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε σε 2-3 ημέρες να επιτευχθεί κατ’ αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί σε πολιτικό επίπεδο στις 7 Απριλίου στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα