Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε στα ερωτήματα για τις σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του με τον Αρ. Φλώρο

Συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη ΝΔ και τον πρόεδρό της απηύθυνε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφορικά με τις «σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου τού κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε», χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα πέντε απλά ερωτήματα για το σκάνδαλο Energa και το ρόλο Δημητριάδη», σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου που νωρίτερα απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη ΝΔ και τον πρόεδρό της, αναφορικά με τις «σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου τού κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε».

«Μας ενημέρωσε ωστόσο, πως ο πρώην συνεταίρος του κ. Φλώρου, που έφτιαξε τις offshore για να κλαπούν χρήματα του Δημοσίου, όχι μόνο είναι συνεργάτης του, αλλά στενός κιόλας», σημείωσε σε ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου για να καταλήξει με το εξής: «Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν εδώ και χρόνια την αγάπη του κ. Μητσοτάκη για τις offshore, δε χρειάζεται να υπερθεματίζει».

Νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού είχε με ανακοίνωση του ρωτήσει τη ΝΔ τα εξής: 

Επειδή η ΝΔ και ο Πρόεδρός της από χθες δυσκολεύονται να απαντήσουν για τις σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε, μέσω του οποίου καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο, θα τον βοηθήσουμε με συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης έχει κοινή εταιρία με τον κ. Φλώρο, την “Φλώρος – Δημητριάδης ΑΕ”, που συστάθηκε με το ΦΕΚ με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2009 ;

2. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε στον ανακριτή, παραδεχόμενος ότι έφτιαξε τις offshore, μέσα από τις οποίες ο κ. Φλώρος διοχέτευσε τα χρήματα από το σκάνδαλο Energa;

3. Είναι αλήθεια ότι ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, κατέθεσε στον ανακριτή μόνο αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης;

4. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Φλώρος είναι στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη;

5. Και τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα τολμήσει να απομακρύνει από σύμβουλό του τον κ. Δημητριάδη ή συντρέχουν λόγοι που δεν του το επιτρέπουν;

Η (μη) απάντηση της ΝΔ

Μη απαντώνατς στα ερωτήματα του Μεγάρου Μαξίμου, η ΝΔ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Στην υπόθεση της Εnerga η αλήθεια είναι μία: ο Αριστείδης Φλώρος διώχθηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με τη συνδρομή και του στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αποφυλακίστηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιοί και εγκληματίες που κυκλοφορούν σήμερα ανάμεσά μας.

Κατανοούμε την προσπάθεια του Μαξίμου να αποκρύψει αυτήν την αλήθεια μεθοδεύοντας άλλο ένα δημοσίευμα του επαγγελματία λασπολόγου Κώστα Βαξεβάνη. Δεν πείθουν, ωστόσο, κανέναν. Οι συκοφάντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και ο κ. Τσίπρας στις κάλπες».

Documento: Ανιψιός Μητσοτάκη, συνέταιρος Φλώρου

Offshore της Energa έστησε το δεξί χέρι του Κυριάκου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Documento που κυκλοφορεί.

Σύμφωνα με την Documento, μετά την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, καταδικασμένου για το σκάνδαλο της Energa, το οποίο προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ με ανάρτηση στο Twitter εξέφρασε την ανησυχία του για τις περιπτώσεις των ισχυρών του χρήματος που αποφυλακίζονται.

Παρότι η υπόθεση ήταν ξεκάθαρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να κατονομάσει τον ισχυρό του χρήματος που αποφυλακίστηκε. Οι ανώνυμες αναφορές του ήταν για να μπορέσουν οι οπαδοί και τα μέλη του κόμματος να τα βάλουν με τον νόμο Παρασκευόπουλου και μόνο για την αποφυλάκιση. Γιατί όμως ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να κάνει αναφορά; Επειδή, όπως προκύπτει από την έρευνα, τόσο ο Αριστείδης Φλώρος όσο και η οικογένειά του έχουν σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχέσεις που δεν περιορίζονται στις πολιτικές προτιμήσεις αλλά επεκτείνονται και στην… επιχειρηματικότητα. Ο ανιψιός και σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη υπήρξε συνέταιρος του Αρ. Φλώρου την εποχή που ήταν σε εξέλιξη το σκάνδαλο Energa. Επιπλέον ως νομικός χειρίστηκε το θέμα των αμαρτωλών offshore. Το όνομά του μάλιστα εντοπίζεται στα ΔΣ εταιρειών της οικογένειας Φλώρου. Λίγες μέρες προτού ασκηθούν οι διώξεις για το σκάνδαλο, ο ανιψιός του αποχώρησε σιωπηλά από τις δραστηριότητες με την οικογένεια Φλώρου και βρήκε καταφύγιο στο υπουργικό γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος πέρασε ολόκληρο νόμο για να τον εξυπηρετήσει. Οι σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη πάνε πίσω στη δεκαετία του ’90. Ο πατέρας του Αρ. Φλώρου, Αχιλλέας, επίσης καταδικασμένος για το σκάνδαλο της Energa, υπήρξε ευνοημένος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο παρελθόν, ο οποίος σκανδαλωδώς (όπως γράφτηκε την εποχή της πρωθυπουργίας του) ανέθεσε στην εταιρεία που εκπροσωπούσε την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Λαύριο. Η απόφαση του Κων. Μητσοτάκη ματαιώθηκε από την αντίδραση που εκδηλώθηκε. Εκτός από σώμα από το σώμα της ΝΔ, οι Φλώροι φαίνεται ότι είναι και σώμα από το σώμα των πολυποίκιλων σχέσεων με τους Μητσοτάκηδες.

Ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιος της αδελφής του Κατερίνας, είναι ο Γρηγόρης- Αλέξανδρος Δημητριάδης. Φλώροι και Μητσοτάκηδες είχαν διαχρονικές σχέσεις και ο ανιψιός πέρασε από πολλά πόστα στις επιχειρήσεις τους ενώ ήταν και συνεταίρος με τον Αριστείδη. Οταν πλησίαζαν οι διώξεις για το σκάνδαλο Energa έφυγε και βρήκε θέση στο υπουργείο του θείου του ως ειδικός σύμβουλος. Αν και είχε θέμα με το ασυμβίβαστο, φρόντισε ο Κυριάκος με την απόφασή του να τον ξελασπώσει

H οικογένεια του Αχιλλέα Φλώρου εμφανίζεται σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν, εκτός από τη γνωστή Energa του σκανδάλου, εταιρείες εκμετάλλευσης φωτοβολταϊκών πάρκων, εισπρακτικές εταιρείες και call center που συνεργάζονται με τους μεγάλους παρόχους τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Σε όλες τις δραστηριότητες της οικογένειας υπάρχει ένα κοινό πρόσωπο που φαίνεται να έχει κομβικό ρόλο. Πρόκειται για τον Γρηγόρη-Αλέξανδρο Δημητριάδη. Είναι ο γιος της αδερφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κατερίνας, ο οποίος σήμερα είναι σύμβουλός του ή (κατά τα δημοσιεύματα) τα μάτια και τα αυτιά του. Ο Δημητριάδης έχει ρόλο εξ απορρήτων και της οικογένειας Φλώρου, αφού, όπως έχει καταθέσει στον ανακριτή, διαχειρίστηκε το θέμα των offshore εταιρειών μέσω των οποίων έγινε η απάτη και υπήρξε θεματοφύλακας των μετοχών. Το κυριότερο όμως είναι ότι την εποχή του σκανδάλου ο Γρ. Δημητριάδης είναι συνέταιρος του Αριστείδη Φλώρου.

Συνέταιροι στα φωτοβολταϊκά

Στις 7 Ιουλίου 2009 καταχωρείται στο Μητρώο Ανώνυμων Εταιρειών η εταιρεία ΑΡ. ΦΛΩΡΟΣ – ΓΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΕ. Οπως προκύπτει και από την ονομασία, ιδιοκτήτες της είναι τα δύο φυσικά πρόσωπα που φιγουράρουν στον τίτλο, ο Αριστείδης Φλώρος, πρωταγωνιστής του σκανδάλου της Energa, και ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, δικηγόρος το επάγγελμα, Γρηγόρης Αλέξανδρος Δημητριάδης. Οι δύο συνέταιροι το 2011, όταν έχει ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα για την Energa, αλλάζουν το όνομα της εταιρείας. Μετονομάζεται σε Prior Ενεργειακή ΑΕ. Ο Φλώρος και ο Δημητριάδης εξαφανίζονται από τη διοίκηση της εταιρείας και τη θέση τους παίρνουν οι Σπύρος Αποστολόπουλος, Γεράσιμος Κουρεμένος και Ευάγγελος Μπούκας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αρ. Φλώρο, αρχικώς αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε επιχειρηματική σχέση με τον σημερινό σύμβουλο του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά όταν του γνωστοποιήσαμε όσα καταγράφονται στο ΦΕΚ περιορίστηκε να πει πως «ναι, αλλά η εταιρεία δεν είχε τελικώς καμία δραστηριότητα». Σήμερα στα αρχεία του ΓΕΜΗ η εταιρεία Prior εμφανίζεται ακόμη ενεργή.

Συνεταίροι σε εταιρεία φωτοβολταικών είναι ο Αριστείδης Φλώρος της Energa και ο ανιψιός του Μητσοτάκη, Γρηγόρης Αλέξανδρος Δημητριάδης. Μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου η εταιρεία μετονομάστηκε σε Prior

Ο άνθρωπος των Φλώρων

Ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη εμφανίζεται συνεχώς σε δραστηριότητες της οικογένειας Φλώρου. Σύμφωνα με τα αρχεία του ΓΕΜΗ (καταχώρηση 2 Σεπτεμβρίου 2011), η εταιρεία LINΚ 2U Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών είναι εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Φλώρου. Ως πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας εμφανίζεται ο Γρηγόρης Αλέξανδρος Δημητριάδης. Στις 10 Δεκεμβρίου 2012 καταχωρείται στο ΓΕΜΗ πρακτικό της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, από το οποίο προκύπτει πως στις 13 Σεπτεμβρίου ο ανιψιός του Κυρ. Μητσοτάκη αποχωρεί από το ΔΣ της εταιρείας και τη θέση του παίρνει η κόρη του Αχιλλέα Φλώρου και μέλος του ΔΣ της Energa Καρολίνα Φλώρου.

Τον Ιούνιο του 2012 δημιουργείται μια ακόμη εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας, η LINK 2U CREDIT AE, η οποία είναι εισπρακτική εταιρεία με μέτοχο τη LINK 2U AE. Στο ΔΣ της νέας εταιρείας συμμετέχει η αδερφή του Αρ. Φλώρου, Καρολίνα Φλώρου. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 η Καρ. Φλώρου αποχωρεί από το ΔΣ της εταιρείας και τη θέση της παίρνει ο Γρ. Δημητριάδης, ο οποίος αποχωρεί στις 17 Ιανουαρίου 2013.

Φυσικά ο Γρ. Δημητριάδης δεν λείπει από τη ναυαρχίδα της οικογένειας και του σκανδάλου, την Energa. Εμφανίζεται ως δικηγόρος της εταιρείας για θέματα που αφορούν την ίδρυση εξωχώριων εταιρειών. Ο Δημητριάδης κλήθηκε να καταθέσει στον ανακριτή Σπύρο Γεωργουλέα για την υπόθεση Energa, όπου είπε ότι «συνεργάστηκα με τον όμιλο επιχειρήσεων Energa από το 2010 περίπου έως τον Ιανουάριο του 2012» εκτελώντας εντολές για νομικές ενέργειες.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα ίδια τα ΦΕΚ, ο ανιψιός του Κυρ. Μητσοτάκη είχε για χρόνια σχέση με τις εταιρείες της οικογένειας Φλώρου, από τις οποίες αποχωρεί πολύ αργότερα από την ημερομηνία που ο ίδιος εμφανίζει ότι αποχωρεί από την Energa.

Οταν ο Δημητριάδης δραστηριοποιείται στις εταιρείες της οικογένειας, το σκάνδαλο είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν ασκηθεί και διώξεις εναντίον των Φλώρων. Εκείνη ακριβώς την περίοδο καταφεύγει στο υπουργικό γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα