«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας: «Αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος».
Όπως τονίζει αναλυτικά το γρ. Τύπου του πρωθυπουργού:
«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι.
Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε στο Politico ότι βλέπει “αποσχιστικές τάσεις στη βόρεια Ελλάδα”. Στη συνέχεια είπε στην Άνγκελα Μέρκελ πως “δεν θα επιτρέψει την καταλανοποίηση της βόρειας Ελλάδας”, συγκρίνοντας δηλαδή τη βόρεια Ελλάδα με την Καταλονία που έχει διαφορετική γλώσσα, διαχωριστό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό από τους κατοίκους της και ιστορικά αποσχιστικές τάσεις από την Ισπανία. Και όσες φορές τον έχει καλέσει ο Πρωθυπουργός να διαψεύσει, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έχει τολμήσει.
Όπως έχει τονίσει σε όλες τις τοποθετήσεις του ο κ Πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα “μειονότητας”.
Η ίδια η γειτονική χώρα έχει δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου (5/12/2018) τονίσει ότι “ως χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην ΕΕ” και ως χώρα που ” σέβεται το άρθρο 4(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών… δεσμεύεται να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσώπων που δεν είναι πολίτες της” προσθέτοντας ότι “το ζήτημα του ποιές γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας.”
Με δυο λόγια η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας και οι γείτονές μας όχι μόνο το συνυπογράφουν αλλά και το αποδέχονται ρητά στις δηλώσεις τους.
Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, κυριευμένος από αντιπολιτευτική τύφλωση, να επιχειρεί να ξανανοίξει όσα η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε οριστικά.
Και αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους.
Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος».
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης για Γάζα: Η κυβέρνηση εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας με τη στάση της
«Μπροστά στην τραγωδία της εθνοκάθαρσης που εξελίσσεται στη Γάζα, η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών.
Απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του DNA των νεογνών από ιδιωτικές εταιρίες
Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΣΥΡΙΖΑ και στους δημοσιογράφους της.
Κ. Μητσοτάκης από την έδρα του ΟΗΕ: Βασιζόμαστε σε θάλασσες, ωκεανούς και στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας για την εύρυθμη λειτουργία των οικονομιών μας
«Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν άρχισε η θητεία της Ελλάδας ως εκλεγμένο μέλος του.
Μ. Θεμιστοκλέους: Δέσμευσή μας η συνεχής στήριξη των υγειονομικών δομών στα νησιά
«Στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκονται οι άνθρωποι του ΕΣΥ, οι γιατροί, οι νοσηλευτές,.