Μαξίμου: ΝΔ και Μητσοτάκης καταναλώνουν αμάσητα τα fake news από τα ΜΜΕ τους

«Πλέον, δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πότε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παράγουν τα fake newsκαι πότε απλά γελοιοποιούνται γιατί τα καταναλώνουν αμάσητα από τα ΜΜΕ τους, όπως σήμερα με τις δήθεν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου.

«Αντιπολίτευση για κλάματα»

Στο τέλος της ανακοίνωσης το Μαξίμου καταλήγει: «Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Αντιπολίτευση για κλάματα».

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου στο CNBCυπογραμμμίζει:

«Το ενδεχόμενο να κυβερνήσει  η είναι και μη πιθανό και ατυχές»

«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές», επισημαίνει.

Ειδικότερα, όπως το υπουργείο διευκρινίζει:

«Στο ακόλουθο λινκ https://www.cnbc.com/video/2019/02/21/greek-finance-minister-high-surplus-target-feeds-populists.html?&qsearchterm=tsakalotos, βρίσκεται το video με απόσπασμα της συνέντευξης τού υπουργού Οικονομικών. Στο 2ο λεπτό, όταν ο υπουργός Οικονομικών ερωτάται, σύμφωνα με το επίσημο αρχείο απομαγνητοφώνησης του CNBC:

Q: So let’s imagine a scenario where New Democracy actually forms the next government. Would SYRIZA then given what you just said support Kyriakos Mitsotakis in getting that renegotiation from the creditors?

Απάντηση Τσακαλώτου:

Α. Of course, of course we did we wouldn’t change our position just because new democracy was in power. I don’t think it’s very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course.

Η ελληνική μετάφραση είναι:

Ερ: Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει την επόμενη κυβέρνηση. Θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ (με δεδομένο αυτό που είπατε) τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία επαναδιαπραγμάτευση [σ.σ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα] με τους πιστωτές;

Απ: Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ΝΔ είχε κάνει λόγο «για την αυτονόητη πρόβλεψή του (του κ. Τσακαλώτου) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές».

Σε κάθε περίπτωση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών δηλώνει στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, πως «Οι μεταρρυθμίσεις θα είναι έτοιμες έως την 11η Μαρτίου (σ.σ. ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup) και η επικείμενη έκθεση για την πρόοδο της Ελλάδας- που ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι πιστωτές- θα είναι θετική».

«Υπάρχει ακόμα κάποια (δουλειά) να γίνει για να ψηφιστεί η νομοθεσία που έχει συμφωνηθεί, έως το Eurogroup. Άρα η έκθεση θα είναι ευνοϊκή, θα λέει ότι κάναμε όλα αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν ένα δυο πράγματα που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή, αλλά είναι συμφωνημένα νομοσχέδια, άρα είναι κάτι τυπικό έως το Eurogroup της 11ης Μαρτίου», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα