Μαξίμου: Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από τη Συγγρού

maximou-kagela-750-1280x744«Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από τη Συγγρού», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στη στάση της Ν.Δ. απέναντι στη ρύθμιση για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε offshore και στην απόφασή της να είναι απούσα στη σχετική ψηφοφορία.
«Αφότου η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα θέαμα δημιουργίας εντυπώσεων, ζητώντας επιτακτικά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν αυτή συνήλθε και υπερψήφισε, σχεδόν ομόφωνα, τη γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή, η ΝΔ επέλεξε τον δρόμο της άτακτης φυγής και την πολιτική αντιπαράθεση από την ασφάλεια του γραφείου Τύπου της Συγγρού», σημειώνουν.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι στη ΝΔ επέλεξαν την αποχώρηση, είτε επειδή «έσπευσαν να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που τους προέκυψαν λόγω της ψήφισης του ασυμβίβαστου αυτού», είτε «προσέτρεξαν σε έμπειρα στελέχη τους για συμβουλές διαχείρισης κεφαλαίων μέσω Βρετανικών Παρθένων Νήσων και Παναμά».
Με αφορμή την πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει ερώτηση για τυχόν συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε offshore, αναφέρουν: «Τώρα επιχειρούν να ανασυνταχτούν πίσω από ερωτήσεις. Ωστόσο, ξεχνούν ότι είναι αυτοί που χρωστούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για τις εξωχώριες οικονομικές τους δραστηριότητες, απαντήσεις αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν είναι σαν τις απολύσεις Σχολικών Φυλάκων και τις καταργήσεις ανταποδοτικών οργανισμών, όπως η Δημοτική Αστυνομία, που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμη και του Δημάρχου Αθηναίων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα