Μαξίμου: Η Ν.Δ. να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα της ανάκαμψης

550_334_402551Όσο η οικονομία ανακάμπτει ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, τόσο καταρρέει το σχέδιο της ΝΔ που επενδύει στην καταστροφή. Καλά θα κάνουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

 

Η ανακοίνωση αναφέρεται στη μεγάλη άνοδο 1,5% που σημείωσε το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο εφέτος, δημιουργώντας τις βάσεις για επάνοδο της οικονομίας σε ανάπτυξη το 2017.

«Η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει την σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δ. Τζανακόπουλος.

Η Ν.Δ. θεωρεί ότι τα στοιχεία δεν είναι για πανηγυρισμούς

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα στοιχεία του Α.Ε.Π. του γ’ τριμήνου του 2016. Μόνο που τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το περυσινό γ’ τρίμηνο ήταν καταστροφικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Θυμίζουμε ότι πέρυσι η κυβέρνηση Τσίπρα, στέγνωσε την αγορά σκουπίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και υπέγραψε το αχρείαστο, 3ο Μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας ύψους 9 δισ. ευρώ».

Επομένως – συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – τα στοιχεία για αύξηση του Α.Ε.Π. το γ’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς δεν είναι για πανηγυρισμούς.

«Όσο για το “αποτύπωμα” της πολιτικής της στην κοινωνία, ας ρωτήσει η κυβέρνηση τους 82.810 συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους τον Οκτώβριο, τα 2.400.000 συνταξιούχους που είδαν κύριες και επικουρικές συντάξεις να σφαγιάζονται και το ΕΚΑΣ να καταργείται, τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα