Μαξίμου: «Έχει διαμορφωθεί κλίμα συναντίληψης και εξεύρεσης κοινού τόπου»

1473428759912494«Καλό κλίμα συναντίληψης και εξεύρεσης κοινού τόπου» εκτιμούν κυβερνητικές πηγές ότι έχει διαμορφωθεί στην εν εξελίξει Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη μέχρι τώρα πορεία των συζητήσεων έχει καταστεί σαφές πως οι τύχες της Ευρώπης αφορούν τον Νότο. Σημειώνεται, ιδιαίτερα, ότι μεγαλύτερες χώρες που συμμετέχουν στη Σύνοδο έχουν θέσει το θέμα της υποχώρησης του ρόλου της Ευρώπης, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, «η Ευρώπη σήμερα είναι μία μηχανή που λειτουργεί μόνο το φρένο».

Στη συνέχεια αυτής της επισήμανσης, στη Σύνοδο εκτιμήθηκε πως η ανάκαμψη της Ευρώπης περνά από τη Μεσόγειο, ενώ συνολικά η τάση που διαμορφώθηκε, έως τώρα, είναι ότι στη Σύνοδο της Μπρατισλάβας πρέπει να δοθεί ώθηση, να υπάρξει «επανεκκίνηση» της Ευρώπης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, ασφάλειας και ως προς το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Χαρακτήριζαν, δε, εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι υπάρχει κοινός τόπος ως προς αυτά, παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες.

Τέλος, οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνοψίζοντας, επέμενε στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας, το οποίο συνδέεται με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα