Μαξίμου:Το ΥΠΕΞ ετοιμάζει επιχειρησιακό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Σχέδιο για σύσταση επιχειρησιακού- κυβερνητικού Συμβουλίου Ασφαλείας προετοιμάζει το ΥΠΕΞ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ενημέρωσαν για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε νωρίτερα στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Βάσει των ίδιων πηγών, το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Παραλλήλως, για την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη περί ίδρυσης διακομματικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε στον επικεφαλής του Ποταμιού, ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.

Ο κ. Τσίπρας, στο ίδιο πλαίσιο,. εξέφρασε την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, κατά τη συζήτησή του με τον κ. Θεοδωράκη, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι για αυτό το λόγο που η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα