Μαντάς: Η Ν.Δ. είναι ένα διχασμένο κόμμα που δεν μπορεί με συνεκτικό τρόπο τη χώρα

Τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης, την έξοδο στις αγορές και τα αισιόδοξα μηνύματα για την οικονομία καθώς και τις διεργασίες που συντελούνται στη Ν.Δ. σχολίασε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς στην ΕΡΤ1.

 

Η Συνταγματική Αναθεώρηση, η ρύθμιση των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας (που κατά την γνώμη μου είναι ένα ζήτημα που θέλει λίγο ακόμα χρόνο για να ωριμάσει), οι 120 δόσεις και οι ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι διαδικασίες για το στεγαστικό επίδομα είναι τα ζητήματα που θα δρομολογηθούν από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.


«Χειροκρότησα εγώ και πολλοί άλλοι τη στάση του κ. Δένδια απέναντι στην διαδικασία που έκανε η Χρυσή Αυγή για να βγάλει αντισυνταγματική τη συζήτηση στην Βουλή. Και άλλοι άνθρωποι έχουν μια στάση αρχών στο θέμα αυτό και όχι συγκυριακής εργαλειοποίησης αυτού του θέματος για μικροκομματικά οφέλη» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με την προσωπική του άποψη ο κ. Μαντάς εκτίμησε ότι: «Προφανώς υπάρχουν διεργασίες στη Ν.Δ. μπορεί να μην εκφράζονται αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι βέβαιος ότι ένα τέτοιο κόμμα τόσο διχασμένο δεν μπορεί να υπηρετήσει με τρόπο συνεκτικό τη χώρα μας».

Χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι έχουμε υψηλές προσφορές για το 5ετές ομόλογο υπενθυμίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έλεγε «μη βάζετε όλα σας τα λεφτά, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές» και πραγματικά διαψεύστηκαν όσοι καταστροφολογούσαν.
Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα των συνεργασιών απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Η επέλαση των απόψεων της ακροδεξιάς είναι η μεγάλη εικόνα που θα επηρεάσει οριζοντίως και καθέτως την Ευρώπη και κάθε χώρα ξεχωριστά. Είναι αναγκαίο ένα μέτωπο από τις δυνάμεις που είναι απέναντι σε αυτό, ένα μέτωπο από ευρύ φάσμα πολιτικών προοδευτικών δυνάμεων και πρέπει να άμεσα βρούμε κοινούς τρόπους δράσης και κοινωνική γείωση.».
Πηγή: avgi.gr
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα