Μαντάς:Στο Eurogroup έγινε ένα κρίσιμο βήμα για να ξεκλειδώσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης

«Στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας έγινε ένα κρίσιμο βήμα για να ξεκλειδώσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης και να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

Αναλυτικότερα, επεσήμανε ότι στην πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς στο Eurogroup της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα αποφασιστούν να έχουν ουδέτερο (μηδέν) δημοσιονομικό αποτέλεσμα. «Στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο αντανακλάται το θετικό κλίμα. Ο οίκος Fitch αναθεώρησε την πρόβλεψή του για την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και εκτιμά πως στο τέλος του 2017 το πλεόνασμα από 1,8% αρχική πρόβλεψη θα είναι 2,5%.»

Ακόμη, σε ερώτηση για το πότε θα νομοθετηθούν και για πότε θα ισχύσουν τα νέα μέτρα και αντίμετρα ο Χρήστος Μαντάς τόνισε ότι «μέτρα και αντιμέτρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα και θα ισχύσουν από 1 Ιανουαρίου 2019. Είναι στοίχημα για εμάς και για όλο το πολιτικό σύστημα με την αντιστοίχιση μέτρων και αντίμετρων να μην θιγούν οι χαμηλές οικονομικά κοινωνικές ομάδες«.

«Είναι μια δύσκολη προσπάθεια στην οποία καλούνται να συμβάλλουν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικοί φορείς. Τα μέτρα και τα αντίμετρα ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδώσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Έχουν γίνει μικρά βήματα στον τομέα της μείωσης της ανεργίας και διεκδικούμε πάντα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είναι μεγάλο στοίχημα για όλους μας να μπούμε επί τέλους σε μια τροχιά ανάπτυξης. Τέλος του 2018 η χώρα έχει σοβαρές πιθανότητες να βγει στις αγορές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα