Μαλαισία: Συννελήφθησαν ένοπλοι που σχεδίαζαν επίθεση κατά την επίσκεψη της β. οικογένειας της Σ. Αραβίας

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι επτά ένοπλοι που είχαν συλληφθεί στο τέλος του περασμένου μήνα ενόψει της επίσκεψης του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν σχεδίαζαν επίθεση με στόχο μέλη της βασιλικής οικογένειας, της Σαουδικής Αραβίας.

Ο βασιλιάς επισκέφθηκε την Μαλαισία στις 26 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της ασιατικής περιοδείας του που διήρκεσε ένα μήνα.

«Σχεδίαζαν επίθεση με στόχο μέλη της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας στη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κουάλα Λουμπούρ. Τους συλλάβαμε την τελευταία στιγμή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Χαλίντ Αμπού Μπακάρ.

Δύο από τους επτά συλληφθέντες σχεδίαζαν μία ευρείας κλίμακας επίθεση με τη χρήση «ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος».

Την Κυριακή η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Μαλαισιανό και έξι ξένους -έναν Ινδονήσιο, τέσσερις Υεμενίτες και έναν υπήκοο χώρας της ανατολικής Ασίας-κατά το διάστημα 21 με 26 Φεβρουαρίου ως ύποπτους για διασυνδέσεις με ένοπλες οργανώσεις περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους.

Η Μαλαισία έχει συλλάβει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες υπόπτους για διασυνδέσεις με ένοπλες οργανώσεις.

Το κράτος αυτό της ανατολικής Ασίας βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από τότε που βομβιστές αυτοκτονίας και ένοπλοι που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν πολλαπλές επιθέσεις στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της γειτονικής Ινδονησίας, τον Ιανουάριο του 2016.

Τον περασμένο Ιούνιο επίθεση με χειροβομβίδα με στόχο μπαρ στα περίχωρα της Κουάλα Λουμπούρ προκάλεσε τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ο Σαλμάν βρισκόταν στην μαλαισιανή πρωτεύουσα συνοδευόμενος από 600μελή αντιπροσωπεία προτού αναχωρήσει για την Ινδονησία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα