Μακρόν: Να σπάσουμε ταμπού για να γίνουν οι ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις

Κάλεσμα σε Γερμανία και Γαλλία να δουν βαθύτερα ως σύμμαχοι την προσπάθεια τους για προώθηση μίας πιο ενωμένης Ευρώπη, απηύθυνε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μεταξύ άλλων με την υπέρβαση του παρατεταμένου σκεπτικισμού σε θέματα όπως ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης.

Ο Μακρόν έχει από καιρό υποστηρίξει το όραμα του για μία πιο ενωμένη ευρωζώνη, μέσω και ενός κοινού προϋπολογισμού. Ο γάλλος πρόεδρος καλεί επίσης τις δυνάμεις που είνα υπέρ της Ευρώπης να λάβουν συγκεκριμένα βήματα για την αποφυγή ανόδου των αντι-μεταναστευτικών, εθνικιστικών κομμάτων σε πολλά κράτη μέλη, στις ευρωεκλογές τον επόμενο Μάιο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σε ομιλία του στη γερμανική βουλή την Κυριακή σε εκδήλωση για την ετήσια Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πολέμου, δήλωσε ότι ο ρόλος της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι να συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες.

«Αυτή η νέα φάση μπορεί να είναι τρομακτική καθώς θα πρέπει να μοιραστούμε τις αποφάσεις μας, τις πολιτικές μας στις εξωτερικές υποθέσεις, το μεταναστευτικό και την ανάπτυξη, ένα αυξημένο τμήμα των προϋπολογισμών μας, ακόμη και δημοσιονομικούς πόρους μας, να ανοικοδομήσουμε μία κοινή στρατηγική άμυνας», σημείωσε μιλώντας στη Μπούντεσταγκ.

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τα ταμπού μας και τις συνήθειες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα