Μακρόν: Να μείνουμε για να χτίσουμε μια «νέα Συρία μετά τον πόλεμο»

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και οι σύμμαχοι δεν πρέπει να φύγουμε από την Συρία μετά την λήξη της διαμάχης στην περιοχή, είπε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Πρέπει να μείνουμε για να χτίσουμε μια “νέα Συρία μετά τον πόλεμο”», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο του FoxNews με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο.

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι για αυτό πιστεύει πως «ο ρόλος των ΗΠΑ θα είναι πολύ σημαντικός σε αυτή τη διαδικασία». «Δεν είναι αυτόματα οι αμερικανικές δυνάμεις που θα πρέπει να συνεχίσουν αυτή την αποστολή, αλλά η αμεκανική διπλωματία και ο Πρόεδρός σας», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν φύγουμε θα ακόμα και από πολιτικής πλευράς, θα αφήσουμε ανοιχτό τον δρόμο στο ιρανικό καθεστώς, στον Μπασάρ αλ Ασάντ και τους άνδρες του και θα προετοιμάσουν νέο πόλεμο. Θα τροφοδοτήσουν τους νέους τρομοκράτες», σχολίασε ο Μακρόν, ενώ επανέλαβε ότι ακόμα και μετά την λήξη του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους, «οι ΗΠΑ, η Γαλλία και οι σύμμαχοί μας, όλες οι χώρες που βρίσκονται στην περιοχή, ακόμα και η Ρωσία και η Τουρκία θα έχουν να παίξουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο με σκοπό να δημιουργηθεί αυτή η νέα Συρία και να διαβεβαιώσουν ότι ο συριακός λαός θα αποφασίσει για το μέλλον».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα