Μακρόν και Λεπέν δίνουν μάχη για τη πρώτη θέση!

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η αποψινή μάχη των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Τα πρώτα exit polls, δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 8 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα περισσότερα από αυτά, πρώτος έρχεται ο Εμανουέλ Μακρόν όμως είτε η διαφορά του με την Μαρίν Λεπέν είναι οριακή μεταξύ μίας και δύο μονάδων, είτε οι δύο υποψήφιοι ισοβαθμούν.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση δίνοντας και αυτή μάχη σε ένα αμφίρροπο και διαρκώς μεταβαλλόμενο αποτέλεσμα έπονται οι Φιγιόν και Μελανσόν. Κάποια exit polls παρουσιάζουν και τον Φιγιόν να ισοβαθμεί με την ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Νεότερη προσέγγιση του αποτελέσματος με τις πρώτες διορθώσεις στις 20.50 ώρα Ελλάδος καταλήγει πως οι τρεις πρώτοι είναι ο Μακρόν, έπεται η Λεπέν και η έκπληξη είναι ότι ακολουθεί ο Μελανσόν. Ο Φιγιόν της συντηρητικής δεξιάς περνάει στην τέταρτη θέση.

Με τέτοιο κομφούζιο όσον αφορά τον δεύτερο και τον τρίτο, η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίζει στις 23.00 ώρα Ελλάδος.

Χαρακτηριστικό είναι το exit poll στις 21.15 ώρα Ελλάδος, του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 που έδωσε διορθωμένο exit poll με απόλυτη ισοπαλία μεταξύ του Μακρόν και της Λεπέν στο 23%. Η νύχτα προβλέπεται μεγάλη και διαρκώς μεταβαλλόμενη ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα