Μακρόν: Είναι αναγκαίο ένα σοκ στους τρόπους παραγωγής και ανάπτυξης

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde ότι «μία όλο και ισχυρότερη κινητοποίηση, ένα σοκ στους τρόπους παραγωγής είναι αναγκαίο για τον έλεγχο της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω του ορίου των 2 βαθμών Κελσίου».

«Απέχουμε πολύ από τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για τον έλεγχο της ανόδου της θερμοκρασίας κάτω του ορίου των 2 βαθμών, και, ει δυνατόν, του 1,5 βαθμού. Χωρίς μία ισχυρότερη κινητοποίηση, ένα σοκ στους τρόπους παραγωγής και ανάπτυξης, δεν θα τα καταφέρουμε», προειδοποιεί ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα για να συμπέσει με την σύνοδο κορυφής «One Planet» που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

«Οι διεθνείς δεσμεύσεις μάς τοποθετούν σήμερα σε μία προοπτική ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 3,5 βαθμούς», προειδοποιεί.

Η Συμφωνία του Παρισιού που υπογράφηκε πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της COP21 «αποδυναμώθηκε εξαιτίας της αμερικανικής απόφασης αποχώρησης» που ανακοινώθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο, λέει.

«Αυτό που θα σώσει το Κλίμα δεν είναι οι κλασικές μεγάλες διπλωματικές σύνοδοι, είναι μία κινητοποίηση κάθε μέρα, είναι η μεγαλύτερη διαφάνεια, είναι η συνεχής παρακίνηση και είναι το σύνολο των συνιστωσών της κοινωνίας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο σχεδιάστηκε αυτή η σύνοδος κορυφής. Στόχος της είναι ο συνδυασμός των μηνυμάτων αποτροπιασμού -διότι οι άνθρωποι έχουν αποκοιμηθεί- και μία έκκληση για κινητοποίηση, για συγκεκριμένη δραστηριοποίηση. Από τη Συμφωνία του Παρισιού, πληθώρα προγραμμάτων έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν περιέλθει σε ύπνωση», λέει ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα