Site icon The Indicator

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη με 38 νεκρούς και 166 τραυματίες μετά από βομβιστικές επιθέσεις(Βίντεο/Φώτο)

Δυο βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης,με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον 38 νεκροί, εκ και 166 τραυματίες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η έκρηξη σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση στο στάδιο της Μπεσίκτας, δύο ώρες μετά τη λήξη ενός αγώνα ποδοσφαίρου.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή περιμετρικά του σταδίου, ενώ στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διακρίνεται να έχει ξεσπάσει φωτιά έξω από το στάδιο.

Ερντογάν: Θα νικήσουμε τους τρομοκράτες

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για δύο εκρήξεις. Η μία και βασική έκρηξη έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, με στόχο αστυνομικό λεωφορείο με δυνάμεις της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών (ΜΑΤ). Μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν να φλέγεται ένα όχημα και εκτός από την έκρηξη άκουσαν καταιγισμό πυρών.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδος) κοντά σε θύρα του παρακείμενου γηπέδου Vodafone Arena της Μπεσίκτας, από την οποία είχαν αποχωρήσει περίπου μία μισή ώρα νωρίτερα και αφού είχε τελειώσει ο αγώνας οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας Μπούρσασπορ.

Μία ακόμη επίθεση σημειώθηκε σε πάρκο στη συνοικία Μάτσκα, σε κοντινή απόσταση. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η έκρηξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας. Ο Τούρκος υπουργός περιέγραψε την επίθεση ως μια «βίαιη συνωμοσία».

Exit mobile version