Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο (βίντεο-εικόνες)

Έκτος ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή των Ορθωνιών Ζακύνθου και κατευθύνεται προς το χωριό των Βολιμών, έχοντας κάψει πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ της Τρίτης, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ένα αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Στο κτίριο του Δημαρχείου του τέως Δήμου Αλυκών στήθηκε ένα κέντρο επιχειρήσεων από τους τοπικούς φορείς και την Πυροσβεστική ώστε να συντονιστούν όλες τις ενέργειες.

Με το πρώτο φώς της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετσετέρ ξεκίνησαν ρίψεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και κλειστοί δρόμοι

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές. Ακόμα, από την μεγάλη πυρκαγιά στις Ορθονιές, χθες, Τρίτη, έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί από τις Βολίμες στο χωριό των Ορθονιών, καθώς στο σημείο η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει από τη μία μεριά του δρόμου στην άλλη. Μεγάλη προσοχή απαιτούνταν και στους δρόμους στις περιοχές Ξύγκια και Τριλάγκαθο Μαριών.

Παράλληλα, την Τρίτη εκδόθηκε έκτακτη ανακοίνωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, στην οποία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στις Ορθονιές Ζακύνθου, οι αρμόδιοι απεύθυνα έκκληση σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα