Μίχαλος: Η χαλάρωση των capital controls ήταν στη σωστή κατεύθυνση

Την αναγκαιότητα, μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, να μην επανέλθουμε σε λανθασμένες πολιτικές πρακτικές, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της βαθιάς κρίσης που πέρασε η Ελλάδα, πτώχευσαν 250.000 επιχειρήσεις και τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας με μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Οπως τονίζει ο κ. Μίχαλος παρόλο που στα στοιχεία, η οικονομία φαίνεται να είναι σε ανοδική φάση, οι πολίτες ακόμα υποφέρουν, οπότε αυτή η χαλάρωση των capital controls ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ασφυξία που νιώσαμε το καλοκαίρι του 2015 με καθολικά capital controls και ειδικές άδειες που χρειάζονταν για τη διεξαγωγή του εμπορίου από την Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να εισάγει κανείς πρώτες ύλες και άλλα προϊόντα, βρίσκεται πολύ μακριά πια.

Οπότε, η νέα σημαντική χαλάρωση των capital controls, σίγουρα βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι οδεύουμε προς οικονομική σταθερότητα.

Πρόσθεσε ότι είναι φανερό ότι όταν βγούμε οριστικά από τα Μνημόνια, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω σε παλιές πρακτικές. Χρειαζόμαστε ριζικές μεταρρυθμίσεις, που σε έναν βαθμό, έχουν ήδη γίνει. Πρωτίστως, πρέπει να μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα