Μήνυση στην Apple για την επιβράδυνση των παλιότερων iPhone

Μήνυση κατά της Apple υπέβαλαν ο Stefan Bogdanovich και η Dakota Speas, στην Καλιφόρνια, όπου κατοικούν, μετά την παραδοχή της εταιρείας ότι επιβραδύνει τα παλιότερα μοντέλα iPhone για να κρατάει περισσότερο η μπαταρία.

Την Τετάρτη, ο αμερικανικός γίγαντας της τεχνολογίας δήλωσε ότι διαθέτει αλγόριθμους για να περιορίσει την απόδοση των παλιότερων iPhone, σε περίπτωση που η μπαταρία δεν μπορεί να συμβαδίσει με την απαιτούμενη ισχύ. Ο στόχος είναι να σταματήσει την ξαφνική διακοπή λειτουργίας των κινητών και να συνεχίσει να «τρέχει» στα καλύτερα δυνατά πρότυπα.

Σύμφωνα με το CNBC, στη μήνυσή τους, ισχυρίζονται ότι η Apple δεν ζήτησε ποτέ τη συγκατάθεσή τους να «επιβραδύνει τα iPhones τους». Και οι δύο ενάγοντες είναι ιδιοκτήτες ενός iPhone 7 και ισχυρίζονται ότι «υπέστησαν παρεμβολές στη χρήση του iPhone λόγω της σκόπιμης επιβράδυνσης».

Και οι δύο ζητούν επίσης αποζημίωση από την Apple, καθώς όπως λένε, οι ενέργειες της εταιρείας τους προκάλεσαν «οικονομικές ζημίες και άλλες, για τις οποίες δικαιούνται αποζημίωση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα