Μήνυμα Φέρχοφσταντ προς Τσίπρα:Μείνετε ψύχραιμοι και μεταρρυθμίστε την Ελλάδα

Διπλό μήνυμα, προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους Ευρωπαίους εταίρους, στέλνει μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων του Ευρωκοινοβουλίου Γκι Φέρχοφσταντ.

Το post αναρτήθηκε εν όψει της έλευσης της νέας χρονιά και συνοδεύεται από μια φωτογραφία με τον τίτλο «Μείνετε ψύχραιμοι και μεταρρυθμίστε την Ελλάδα» («Keep calm and reform Greece»).

Με την ανάρτηση αυτή ο Γκι Φέρχοφσταντ καλεί τον έλληνα πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και, ταυτόχρονα, ζητά από τους Ευρωπαίους να κάνουν βήματα για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Το 2015», γράφει ο Φέρχοφσταντ, «ήταν μια ταραχώδης χρονιά για την ήπειρό μας. Τουλάχιστον λόγω της ελληνικής κρίσης. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα συνεχίζουν να υποφέρουν τρομερά ως αποτέλεσμα των πολύχρονων πολιτικών κακοδιαχείρισης και των πελατειακών σχέσεων. Όπως κατέστησα σαφές στον πρωθυπουργό Τσίπρα, είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν τώρα πραγματικές μεταρρυθμίσεις για να αρχίσει η Ελλάδα να αναπτύσσεται και πάλι. Κοιτώντας προς το μέλλον, η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει επίσης να λάβει μέτρα για να διασφαλιστεί ότι το χρέος στην Ελλάδα είναι σε βιώσιμη οδό».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα