Μήνυμα Σκουρλέτη για την αποχώρηση των ΑΝΕΛ – «Ο κύκλος έκλεισε»

Αυστηρή κριτική τόσο στους αποχωρήσαντες από την κυβέρνηση όσο και στους διαφωνούντες με την Συμφωνία των Πρεσπών έκανε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε  ότι η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του έργου της, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος, αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Για την αποχώρηση των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι πρόκειται για έναν «κύκλο, ο οποίος έκλεισε».

Απαντώντας σε όσους μιλούν για στήριξη της κυβέρνησης με ανταλλάγματα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι θα έπρεπε αυτοί που ασκούν μία τέτοια κριτική:

«Να εξηγήσουν γιατί άλλαξαν θέση, γιατί προσχώρησαν στον εθνολαϊκισμό. Γιατί κρύβονται, γιατί είναι ανακόλουθοι». «Αναφέρομαι στις ηγεσίες τόσο της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ οι οποίοι (…) στο πρόσφατο παρελθόν, το προηγούμενο διάστημα, υπηρέτησαν μια πολιτική σύνθετης ονομασίας. Τώρα την αρνούνται ακριβώς για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς ή στείρα αντιπολιτευτικούςκαι έρχονται να μιλήσουν για συναλλαγή» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια:

«Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αρνούνται σε κάθε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του και να πράξει σύμφωνα με τη συνείδησή του απέναντι σε ένα ζήτημα που δεν είναι για αύριο ή μεθαύριο, αλλά αφορά το μέλλον της χώρας και τη θέση της στα Βαλκάνια για τις επόμενες δεκαετίες».

Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκείται από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η ηγεσία του

«Έχει επιλέξει να είναι προσδεδεμένη στο άρμα της δεξιάς, που περισσότερο θυμίζει πια μια ακροδεξιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα υπάρξει μια νέα αναδιάταξη δυνάμεων» και θα αποτυπωθούν δύο βασικοί πόλοι στην πολιτική σκηνή, με βασικό κορμό τού εξ αριστερών τον ΣΥΡΙΖΑ και του εκ δεξιών τη ΝΔ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματάπερί σχεδίου διάλυσης των κομμάτων από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σκουρλέτης παρατήρησε ότι:

«Αυτός που “εκτελεί” την πολιτική παρουσία κάποιων χώρων είναι ο ίδιος ο λαός. Κατά συνέπεια ας περιμένει ως τις επόμενες εκλογές για να δούμε ποιους θα πυροβολήσει, ποιος θα ψηφίσει στην κυριολεξία, ο ελληνικός λαός».

Μιλώντας για τις νέες συμμαχίες, σημείωσε ότι θα διαμορφωθούν μέσα από την ανάπτυξη ενός ειλικρινούς και ισότιμου διαλόγου και από τις ανάγκες των πολιτών και «πώς απαντάς απέναντι σ’ αυτές».

«Ένας τέτοιος διάλογος, για παράδειγμα, ο οποίος αποτυπώνεται και σε ευρύτερα σχήματα συνεργασίας, γίνεται στο πεδίο της αυτοδιοίκησης. Ένας τέτοιος διάλογος γίνεται στο πλαίσιο της σημερινής Ευρώπης και σε πάρα πολλές χώρες μετουσιώνεται σε πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα