Μήνυμα μείωσης της έντασης με την Ελλάδα από τον Ακάρ

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του σε διάφορα σημεία που πραγματοποιείται η υπερ-άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Συγκεκριμένα, ο Ακάρ έστειλε μήνυμα συνεργασίας και μείωσης της έντασης με την Ελλάδα και τόνισε πως η Άγκυρα προσπαθεί να βελτιώσει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

«Στα πλαίσια της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας σε καλύτερο επίπεδο. Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας, με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο. Βέβαια στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας τους έθνους μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην τουρκική φρεγάτα Gediz αφού τόνισε πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα είναι δίπλα στους Τουρκοκύπριους υπενθύμισε πως πρέπει να έχουν μερίδιο από το φυσικό αέριο του νησιού. «”Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” είναι συμμέτοχη στον φυσικό πλούτο που βρίσκεται γύρω από το νησί. Έτσι οι ομογενείς μας , δηλαδή όσοι ζουν στην ΤΔΒΚ πρέπει να πάρουν μερίδιο από τον πλούτο αυτό, καθώς έχουν δικαίωμα μεριδίου, έχουν δικαιώματα εκεί και όλοι πρέπει να το καταλάβουν και να συμπεριφερθούν ανάλογα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως είναι υπέρ του καθορισμού της αρμοδιότητας θαλάσσιων περιοχών και τόνισε πως πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να υπάρχουν δίκαιες και μόνιμες λύσεις.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Ακάρ επεσήμανε πως η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Έλληνα ομολόγού του, Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος προειδοποιούσε για κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας

ΙΒΝΑ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα